Demi Verdoren

By: Demi Verdoren

Paginasnelheid

Wat doet jouw paginasnelheid met de google resultaten? Pagina snelheid is ideaal voor de gebruiker en zorgt voor een gebruiksvriendelijke omgeving, maar wat doet Google?

Wat is paginasnelheid?

Paginasnelheid wordt vaak verward met 'sitesnelheid', wat in feite de paginasnelheid is voor een voorbeeld van paginaweergaven op een site. Paginasnelheid kan worden beschreven in "laadtijd van pagina" (de tijd die nodig is om de inhoud op een specifieke pagina volledig weer te geven) of "tijd tot eerste byte" (hoe lang het duurt voordat uw browser de eerste byte aan informatie ontvangt van de webserver).

U kunt uw paginasnelheid evalueren met Google's PageSpeed ​​Insights. PageSpeed ​​Insights Speed ​​Score bevat gegevens van CrUX (Chrome User Experience Report) en rapporteert over twee belangrijke snelheidsstatistieken: First Contentful Paint (FCP) en DOMContentLoaded (DCL).

SEO Best Practices

Google heeft aangegeven dat sitesnelheid (en daardoor paginasnelheid) een van de signalen is die door zijn algoritme wordt gebruikt om pagina's te rangschikken . En onderzoek heeft aangetoond dat Google mogelijk specifiek de tijd tot de eerste byte meet, zoals bij het overwegen van de paginasnelheid. Bovendien betekent een lage paginasnelheid dat zoekmachines minder pagina's kunnen crawlen met hun toegewezen crawlbudget, en dit kan uw indexering negatief beïnvloeden.

Paginasnelheid is ook belangrijk voor de gebruikerservaring. Pagina's met een langere laadtijd hebben doorgaans een hoger bouncepercentage en een lagere gemiddelde tijd op de pagina. Langere laadtijden hebben ook aangetoond dat ze conversies negatief beïnvloeden.

Hier zijn enkele van de vele manieren om uw paginasnelheid te verhogen:

- Compressie inschakelen

Gebruik Gzip , een softwaretoepassing voor bestandscompressie , om de grootte van uw CSS-, HTML- en JavaScript-bestanden die groter zijn dan 150 bytes te verkleinen.

Gebruik gzip niet op afbeeldingsbestanden.  Comprimeer deze in plaats daarvan in een programma als Photoshop, waar u controle kunt houden over de kwaliteit van de afbeelding.  Zie "Afbeeldingen optimaliseren" hieronder.

- Verklein CSS, JavaScript en HTML

Door uw code te optimaliseren (inclusief het verwijderen van spaties, komma's en andere onnodige tekens), kunt u uw paginasnelheid drastisch verhogen. Verwijder ook codecommentaar, opmaak en ongebruikte code. Google raadt aan CSSNano en UglifyJS te gebruiken.

- Redirects verminderen

Elke keer dat een pagina doorverwijst naar een andere pagina, krijgt uw bezoeker extra tijd te wachten tot de HTTP-verzoekresponscyclus is voltooid. Als uw mobiele omleidingspatroon er bijvoorbeeld als volgt uitziet: "example.com -> www.example.com -> m.example.com -> m.example.com/home", maakt elk van deze twee extra omleidingen uw pagina laad langzamer.


SEO Derow

- JavaScript dat de weergave blokkeert, verwijderen

Browsers moeten een DOM-boom maken door HTML te ontleden voordat ze een pagina kunnen weergeven. Als uw browser tijdens dit proces een script tegenkomt, moet het stoppen en het uitvoeren voordat het kan doorgaan. 

Google stelt voor om het gebruik van het blokkeren van JavaScript te vermijden en te minimaliseren.

- Maak gebruik van browsercaching

Browsers cachen veel informatie (stylesheets, afbeeldingen, JavaScript-bestanden en meer), zodat wanneer een bezoeker terugkeert naar uw site, de browser niet de hele pagina opnieuw hoeft te laden. Gebruik een tool als YSlow om te zien of je al een vervaldatum hebt ingesteld voor je cache. Stel vervolgens uw koptekst "verloopt" in voor hoelang u wilt dat die informatie in de cache wordt opgeslagen. In veel gevallen, tenzij het ontwerp van uw site regelmatig verandert, is een jaar een redelijke periode. Google heeft meer informatie over gebruik te maken van caching hier .

- Verbeter de reactietijd van de server

De reactietijd van uw server wordt beïnvloed door de hoeveelheid verkeer die u ontvangt, de bronnen die elke pagina gebruikt, de software die uw server gebruikt en de hostingoplossing die u gebruikt. Om de reactietijd van uw server te verbeteren, zoekt u naar prestatieknelpunten zoals trage databasequery's, trage routering of een gebrek aan voldoende geheugen en repareert u deze. De optimale serverreactietijd is minder dan 200 ms. Lees meer over het optimaliseren van uw tijd tot de eerste byte .

- Gebruik een contentdistributienetwerk

Contentdistributienetwerken (CDN's), ook wel contentleveringsnetwerken genoemd, zijn netwerken van servers die worden gebruikt om de belasting van het leveren van content te verdelen. In wezen worden kopieën van uw site opgeslagen in meerdere, geografisch diverse datacenters, zodat gebruikers sneller en betrouwbaarder toegang hebben tot uw site.

- Optimaliseer afbeeldingen

Zorg ervoor dat uw afbeeldingen niet groter zijn dan nodig is, dat ze de juiste bestandsindeling hebben (PNG's zijn over het algemeen beter voor afbeeldingen met minder dan 16 kleuren, terwijl JPEG's over het algemeen beter zijn voor foto's) en dat ze zijn gecomprimeerd voor het web .

Gebruik CSS-sprites om een ​​sjabloon te maken voor afbeeldingen die u vaak op uw site gebruikt, zoals knoppen en pictogrammen. CSS-sprites combineren uw afbeeldingen in één grote afbeelding die in één keer wordt geladen (wat minder HTTP-verzoeken betekent) en geeft vervolgens alleen de secties weer die u wilt weergeven. Dit betekent dat u laadtijd bespaart door gebruikers niet te laten wachten tot meerdere afbeeldingen zijn geladen.

Interessant?

En benieuwd hoe Derow jou kunt helpen? Wij denken graag met je mee en geven vrijblijvend advies.

Even bellen?

Benieuwd naar wat Derow voor jou kan betekenen?

Neem een kijken tussen onze producten of neem gerust contact op en dan kijken samen naar hoe wij jou kunnen helpen