Rowin Mol

By: Rowin Mol

Waarom Next.js geliefd is bij CTO's

Lees waarom Next.js op dit moment zo populair is voor het ontwikkelen van een goede web applicatie.

Het frontend-framework van Next.js bestaat nog maar een paar jaar, maar het is nu al een van de meest populaire en snelst groeiende tools in het React-ecosysteem. Als React grootgebruikers zijn wij bij Enrise ook dol op dit React-framework en gebruiken wij het veel in ons dagelijks werk.

In dit artikel laten we je zien waarom en hoe Next.js de prestaties, UX en SEO (Search Engine Optimization) van je website - en apps kan verbeteren. Daarnaast kijken we naar enkele Next.js-voorbeelden. Hoe het bijdraagt ​​aan het React-ecosysteem en de achtergrond van de ontwikkeling ervan. Maar ook welke bedrijven het gebruiken.

Nextjs - Derow

Next.js, de technische uitleg

Next.js is een JavaScript-framework waarmee je webapplicaties kunt bouwen met React. Sterker nog, dankzij Automatic Static Optimization worden "statisch" en "dynamisch" één met Next.js.

Met deze functie kan Next.js hybride applicaties bouwen die zowel server gegenereerde, als statisch gegenereerde pagina's bevatten.

Met andere woorden, Statisch gegenereerde pagina's zijn nog steeds “Reactive”: Next.js zal jouw applicatie aan de browser-zijde hydrateren om het volledig interactief te maken.

Dit biedt jouw website vele voordelen, zoals:

 • rijke gebruikerservaring (gemakkelijker en sneller),
 • geweldige prestaties (ook makkelijker en sneller) en
 • snelle ontwikkeling van functies.

Waarom is Next.js interessant?

We kunnen gerust stellen dat elk bedrijf zijn conversieratio altijd wil verhogen. Een hogere conversieratio heeft namelijk direct impact op de verkoop. Om dat te verwezenlijken, moet je moderne technologieën gebruiken. Dat is belangrijk om een ​​daadwerkelijk unieke gebruikerservaring op te bouwen. Niet voor jezelf, maar met huidige en potentiële klanten in gedachten.

Next.js is zo'n moderne technologie die helpt je ratio te verhogen. Omdat het een totale controle biedt over het uiteindelijke ontwerp van jouw website, online winkel, applicatie of ander digitaal product. Bovendien ben je niet beperkt door zaken als thema's of plug-ins die speciaal zijn bedoeld voor een specifiek eCommerce-platform of Content Management System (CMS).

Andere voordelen van Next.js

 • Aanpassingsvermogen en interactiviteit - beiden zijn fundamenteel voor een geweldige gebruikerservaring en zorgen ervoor dat websites en applicaties zich aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat.
 • Snellere time-to-market - Next.js is een geweldige manier om zo snel mogelijk een MVP (Minimum viable product) te maken.  Dankzij de vele kant-en-klare componenten, packages en community-support is de opzet minimaal, maar het resultaat enorm. Deze manier van ontwikkelen geeft jou de mogelijkheid om snel feedback te ontvangen over jouw applicatie.
 • Volledig omnichannel – websites en apps gemaakt met Next.js zijn toegankelijk vanaf elk apparaat, zodat je jouw producten en diensten via verschillende verkoopkanalen kunt verkopen.
 • Korte laadtijd van pagina's - statische websites zijn van nature snel, dus bezoekers en klanten zullen tevreden zijn met de prestaties van Next.js websites en -apps.
 • Ondersteuning en populariteit – de populariteit van zowel React als Next.js groeit, net als het aantal ontwikkelaars. Een technische partner vinden voor eventuele wijzigingen is dus makkelijk te vinden.

Kortom; Next.js maakt jouw shop of app eenvoudig uniek

Gebruikerservaring speelt een sleutelrol in het succes (of falen) van digitale bedrijven. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt en je zorgt niet goed voor de UX, dan resulteert dit in:

 • verlaten winkelmandjes,
 • een hoog bouncepercentage en
 • uiteindelijk zelfs het verliezen van je bestaande klanten.

Het ontwerp speelt hierin een grote rol. Als je standaard thema's of sjablonen gebruikt, is de kans groot dat iemand een gelijkwaardige lay-out heeft. Het betekent ook dat je geen unieke klantervaring kunt opbouwen en in deze loop van de tijd ook niet kunt verbeteren. Zelfs het toevoegen van een extra button kan lastig zijn voor een standaard thema.

Gelukkig kun je dankzij Next.js een volledig op maat gemaakte gebruikerservaring bouwen. Dit levert onze eigen klanten de volgende resultaten op:

 • je bent niet meer afhankelijk van thema’s en sjablonen;
 • de aanpas mogelijkheden zijn (nagenoeg) onbeperkt,
 • je kunt naar behoefte nieuwe functies toevoegen en het kost niet veel tijd en geld,
 • jouw website heeft een unieke uitstraling en
 • je hebt een snelle laadtijd van de websites en -apps.

Next.js en SEO

Omdat je als bedrijf geïnteresseerd bent in het verhogen van de conversieratio, is de marketeer verantwoordelijk voor deze KPI. Om dit te behalen, hebben ze onder andere SEO-efficiëntie en organisch verkeer nodig.

Het gebruik van Next.js geeft je als marketeer beide aspecten, aangezien websites en applicaties snel, licht en gemakkelijk te scannen zijn, wat een cruciale rol speelt bij het verbeteren van de Google-ranking. Naarmate de Google-ranking verbetert, neemt ook het organische verkeer toe, wat uiteindelijk leidt tot hogere conversie- en verkoopcijfers.

Een ander punt dat het vermelden waard is, is een unieke gebruikerservaring. Dankzij deze ervaring zullen alle marketing gerelateerde inspanningen resulteren in een beter rendement op de investering (ROI). Het zal nadrukkelijk zichtbaar zijn, vooral in de e-commerce industrie, waar veel online winkels op elkaar lijken en het creëren van een aangepaste etalage iets is dat marketeers kunnen gebruiken om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Next.js pagespeed - Derow

In het kort helpt Next.js jou met het volgende op het gebied van SEO

 • Omdat websites die met Next.js zijn ontwikkeld normaal gesproken hogere laadsnelheden hebben, krijgt SEO een boost. En de daaruit voortvloeiende ranking is veel hoger dan websites met lange laadtijden.
 • De doelstellingen van hoge toegankelijkheid, verbeterde gebruikerservaring en verbeterde laadsnelheid van pagina's die worden bereikt via het gebruik van Next.js resulteren uiteindelijk in een hogere conversieratio.
 • Door Next.js te gebruiken, kunt u voldoen aan essentiële paginarangschikkingsfactoren zoals structuur, snelheid en UX. Dit helpt jou meer organisch verkeer naar jouw website te leiden en zorgt ervoor dat jouw pagina hoger scoort dan die van jouw concurrenten.

Bedrijven die ook van Next.js houden

Next.js wordt gebruikt door de grootste en populairste bedrijven over de hele wereld, zoals Netflix, Nike, Ferrari, Twitch, Uber en Starbucks.

Next.js website voorbeelden - Derow

Hoe Next.js online bedrijven versterkt

 • Snellere time-to-market - veel kant-en-klare componenten en bijbehorende compatibiliteit maken het bouwen van een MVP veel sneller. Dankzij dit kunt u snel feedback krijgen van echte gebruikers en de juiste wijzigingen aanbrengen zonder tijd en budget te verspillen.
 • Verbeterde gebruikerservaring – jij hebt volledige vrijheid om een ​​frontend te creëren die volledig aansluit bij jouw bedrijfsdoelen en ontwerpvisie. Hierdoor is de gebruikerservaring geweldig en uniek.
 • Meer organisch verkeer – Google houdt van statische sites omdat ze snel, licht en gemakkelijk te scannen zijn. Dit vertaalt zich in hogere posities van deze websites in de zoekresultaten.
 • Volledig omnichannel – Next.js websites - en apps werken op elk apparaat, dus ze zijn voor iedereen toegankelijk zonder extra geld uit te geven.
 • Ondersteuning op aanvraag - aangezien Next.js een React-gebaseerd framework is, zal het niet moeilijk zijn om een ​​andere ontwikkelaar te vinden die de functionaliteit kan uitbreiden. Zonder dat er een herbouw hoeft plaats te vinden.
 • Verhoogde conversieratio - hoge laadsnelheid, betere gebruikerservaring en hoge toegankelijkheid vertalen zich in een hogere conversie. Als de gebruikers tevreden zijn met de klantervaring die ze hebben gekregen, is de kans groter dat ze iets kopen en later terugkomen voor meer.
 • Ondersteuning van de gemeenschap - Next.js wordt steeds populairder, ook bij grote merken. Hierdoor groeit het aantal bijdragers en is de kans groot dat er al kant en klare oplossingen beschikbaar zijn voor problemen waar je tegenaan loopt.

Conclusie

Het maakt niet uit of je van plan bent een enorme en veeleisende app te bouwen om miljoenen gebruikers te bedienen, of dat je een groeiende webshop op Shopify bent. In beide gevallen kun je de voordelen van moderne webtechnologie gebruiken om jouw bedrijf online efficiënter te maken.

Verhoog jouw paginasnelheid, SEO en gebruikerservaring, en onthoud dat technologieën zoals Next.js het web een betere, schonere en meer gebruikersgerichte plek maken. En dat is altijd gunstig, niet alleen voor Google, maar vooral ook voor gebruikers.

Rowin Mol - Derow

Interessant?

En benieuwd hoe Derow jou kunt helpen? Wij denken graag met je mee en geven vrijblijvend advies.

Even bellen?

Benieuwd naar wat Derow voor jou kan betekenen?

Neem een kijken tussen onze producten of neem gerust contact op en dan kijken samen naar hoe wij jou kunnen helpen